بررسی فیلم fight club در سایت پوفیلمو؛چگونه آزادی موجب هرج و مرج میشود؟
فیلم fight club ساخته فینچر بر اساس رمانی به همین نام اثر چاک پالانیوک میباشد که در سال 1996 ساخته شدهاست. راوی فرد ناشناسیاست (ادوارد نورتون) که از بی خوابی رنج میبرد. او در ابتدا توانست گروههای حمایتی را برای کاتارسیس عاطفی پیدا کند. وقتی نورتون با مارلا (هلنا بونهام کارتر) روبرو میشود، کم کم متلاشی میشود.
راوی همچنان از بیخوابی رنج میبرد. او در نهایت با تایلر دوردن، فروشنده خوش تیپ و کاریزماتیک، برخورد میکند. میتوان گفت سبک زندگی تایلر آرزوی نورتون است. پس از انفجار آپارتمان راوی، او از تایلر کمک میخواهد. تایلر تنها به یک شرط حاضر به کمک میشود؛ «تا آنجا که میتواند به او ضربه بزند». این تعامل به باشگاه مبارزه منجر میشود که به اقدامات مخرب علیه جامعه تبدیل میشود.
راوی در نهایت متوجه میشود که خود او تایلر دوردن است و در واقع با زاییده تخیل خود تعامل دارد. او به سر خود شلیک میکند و تایلر را میکشد اما تیر فقط به گونه راوی اصابت میکند. راوی در نهایت میپذیرد برای رسیدن به مارلا باید از شر تایلر خلاص شود.
خلاصه فیلم fight club
دلیل آسان انگاشتن فیلم Fight Club این است که فینچر به زیبایی هم افسردگی راوی و هم جذابیت تایلر را نشان میدهد. راوی قربانی سرمایه داری است و قادر به ایجاد ارتباطات واقعی انسانی نیست، بنابراین زندگی خود را با چیزهای مختلف پر میکند. سپس تایلر را میبینیم که در ابتدا از فلسفهای جذاب حرف میزند. تایلر نماینده «آزادی» در دنیای مدرن است.
او هیچ چیز وابستگی ندارد، او چربی مورد نیاز برای صابون را میدزدد. کارهای او عجیب و غریب است، همچنین شوخیهای نوجوانانه انجام دهد.
این فیلم از یک بیماری پساسرمایه داری صحبت میکند که در آن مردان در دام مشاغل، سخت گرفتار شدهاند و با چیزهایی که به آنها وعده داده شده (میلیونر بودن، خدایان سینما و ستاره راک بودن) فریب میخورند. در نهایت تنها با شکست دادن چرندیات با مبارزه در زیرزمینهای تاریک میتوانند احساس زنده بودن کنند.
فلسفه فیلم fight club
فلسفه تایلر دوردن اساساً فلسفهای است که به یک مشکل واقعی اشاره میکند؛ قطع ارتباط عصر پست مدرن که توسط سرمایهداری و از خود بیگانگی نشات میگیرد.
واکنشها در فیلم fight club واکنشها منشا مشخصی دارند. برخی از مخاطبان نمیتوانند تفاوت بین چشم پوشی از اقدامات تایلر و محکوم کردن آن را تشخیص دهند. ما تایلر را به عنوان یک رهبر دیوانه همه جا میبینیم، در واقع تایلر هیچ راه حلی ندارد. او فقط خشونت، هرج و مرج و خود ویرانگری را ارائه میدهد و آنها را خرد مینامد.
Fight Club به اتفاقات جهان پاسخ نمیدهد، بلکه این فیلم منتقد آن است. دنیای مدرن همه چیز را کالایی کرده است تا جایی که مردانگی مصرفی به یک برند تبدیل میشود. «فقط پس از از دست دادن همه چیز است که میتوانیم هر کاری را انجام دهیم»؛ این جمله تایلر وسوسهانگیز به نظر میرسد. اما این جملهای است درباره آزادی به خاطر رضایت از خود نه مسئولیت در قبال دیگران. او این احساسات غم انگیز و خودخواهانه را رد کرده است تا خودش را برای مارلا باز کند. تایلر دوردن هرگز یک بار ارتباط عاطفی را ارائه نمیدهد، بلکه صرفاً توهم آن را پس از یک ضرب و شتم فیزیکی ایجاد میکند.
تحلیل فیلم fight club
fight club یک فیلم ناراحت کننده است و از فلسفهای رادیکال پیروی میکند و به همین جهت تماشاگران را تحت تأثیر قرار میدهد. Fight Club؛ وسواسها، ترسها و عادتهای ما را زیر سوال میبرد. همچنین نشان میدهد که چگونه ما دستکاری میشویم یا حتی تحت تأثیر قرار میگیریم. فیلم ما را به خودمان و به وجدانمان بازمیگرداند.
چیزی که Fight Club میخواهد برساند این است که مرد مدرن وقتی از احساسات خود و روشهای منطقی بیان آن احساسات جدا میشود، در موقعیتی فوقالعاده ضعیف قرار میگیرد.
راوی فیلم را نه برای خشونت، بلکه صرفاً برای یک خروجی عاطفی شروع می کند و به شیوه ای کمیک و تاریک به سراغ یک گروه حمایتی میرود. اما آنچه او واقعاً به دنبال آن است، ارتباط عاطفی است. در حالی که یک باشگاه مبارزه ممکن است در خشونت درسها و قوانین بسیاری بیاموزد.
باشگاه مبارزه و مصرفگرایی
نورتون میگوید: «اگر من یک نوآوری مبتکرانه به عنوان میز قهوهخوری که نشاندهنده یین و یانگ است میدیدم، باید آن را تصاحب میکردم.» رنج نورتون به دلیل استراتژی تجاری ایجاد نیاز است، خواه نیازهای عزت، تعلق، امنیت، ابراز وجود، نیازهای فیزیولوژیکی…
معرفی سایت پوفیلمو؛ سایت تخصصی فیلم
شما میتوانید ادامه این مطلب را در سایت پوفیلمو مطالعه کنید. پوفیلمو یک سایت سینمایی است که به نقد و بررسی فیلم، سریال، انیمیشن و… میپردازد. این سایت سینمایی فعالیت خود را از آبان ماه 1400 شروع کرده است. پوفیلمو تاکنون به بررسی فیلمهای pulp fiction، midnight in Paris (نیمه شب در پاریس)،fight club (باشگاه مشت زنی)، فیلم بابل، انیمیشن کابوس قبل از کریسمس، شیرشاه و … پرداخته است.